communicatie ikoon website

VPO forum op LinkedIn

Hellup! Waar is het VPO-forum gebleven! Vanaf eind november is de oude website aangepast en is deze omgezet naar een nieuwe website: www.vponederland.nl. Op deze website is er geen forum meer ingebouwd. De ontwikkelingen volgen zich snel op waardoor het inbouwen van een forum kostentechnisch niet meer rendabel is. Er zijn daarnaast ook vele andere (gratis) manieren bijgekomen waarop je een forum bij kunt houden. De werkgroep communicatie heeft uiteindelijk gekozen voor een besloten discussiegroep op LinkedIn.

Moet ik nu een heel profiel aanmaken? En hoe werkt dat dan precies? Wie ziet wat van mij? En waar kan ik de discussiegroep vinden? Dit zijn zomaar enkele vragen die wij de afgelopen tijd gehoord hebben. Wij zullen proberen om hier antwoord te geven op een aantal van deze vragen.

Profiel aanmaken op LinkedIn; Je hoeft helemaal geen uitgebreid profiel aan te maken. Ga naar www.linkedin.com, vul je voornaam, achternaam, emailadres en wachtwoord in, klik op “nu lid worden” en je bent lid van LinkedIn. Je kunt zelfs een alias bedenken als je niet met je eigen naam op LinkedIn wil.

Als je aangemeld bent, dan kom je op jouw startpagina. Als je bovenaan in het scherm bij “zoeken” de term “vpo Nederland” aangeeft, dan kom je direct bij ons “bedrijf” en bij onze discussiegroep uit. Selecteer het bedrijf VPO Nederland en je komt op onze pagina uit. Klik vervolgens op volgen om op de hoogte te blijven van de laatste informatie van het VPO. Op dezelfde manier kies je voor vpo Nederland discussiegroep. Daar moet je vervolgens kiezen voor de knop “vragen om lid te worden”. Als jouw lidmaatschap is goedgekeurd, dan kun je de discussies in deze groep volgen.

Nu kan iedereen jouw profiel zien en krijg je alle meldingen van LinkedIn over updates en dergelijk in jouw mailbox. Wil je daar selecties in maken, dus wil je niet alles zien, dan moet je rechtsboven kiezen voor “privacy en instellingen”. Bij communicatie bijvoorbeeld kun je vervolgens kiezen hoe vaak en welke e-mails je wel wilt ontvangen. Via "frequentie e-mails selecteren" en vervolgens "groepssamenvattingen", kun je inschakelen of je van onze discussieforum berichten wilt ontvangen en hoe vaak. Het is dus handig om in te stellen dat je e-mails over de discussiegroep wel wilt ontvangen zodat je weet als er een nieuw item is en als er op een item gereageerd wordt. Voor het aanpassen van overige instellingen moet je ook hier zijn.

Als je lid wil worden van de discussiegroep en je gebruikt een alias, laat dit dan weten aan wg-communicatie@vpo-nederland.nl zodat wij weten wie er achter dit alias schuilgaat. Alle niet bekende personen die verzoeken om lid te worden van de discussiegroep, worden niet geaccepteerd!

Mocht je nog meer willen weten over de werking van LinkedIn en de discussiegroep, neem dan contact op met wg-communicatie@vpo-nederland.nl. Wij proberen dan zo spoedig mogelijk een duidelijk antwoord te geven op de vragen.

Sluiten
Inloggen