Risicomanagement ikoon website

Themadag Risicomanagement

In ons dagelijks leven en werk bij de gemeente nemen we bewust en onbewust risico’s. Een deel van deze risico’s proberen we te beheersen, bijvoorbeeld door ons handelen hier op aan te passen of een verzekering af te sluiten. Is dit een verstandige strategie? En is er ook een alternatief voor deze natuurlijke reactie om zo weinig mogelijk risico’s te nemen?

Ja, er is een alternatief, risicomanagement. Door risico’s te benoemen en bewuste keuzes te maken in het overdragen, nemen, afstoten of beheersen van risico’s, wordt de kans op het verwezenlijken van de politieke ambities van de gemeente groter. Het nemen van risico’s kan wel eens de sleutel tot succes zijn. Maar hoe doe je dat: bewust risico nemen? En welke voordelen heeft risicomanagement? Hoe kom je tot een risico gestuurd verzekeringsbeleid?

Op 12 september wil de werkgroep risicomanagement jou handvatten bieden om constructief met jouw collega’s een goed gesprek over risico’s en verzekeringen te kunnen voeren. Door met je te “oefenen” hoe je dat kan doen, door theorie en praktijk aan elkaar te koppelen en handige tips van professionals op het gebied van risicomanagement aan te bieden.

Let op! Je moet ingelogd zijn om aan te kunnen melden. Na het aanmelden is het mogelijk een introducee aan te melden.

Deel dit bericht

Sluiten
Inloggen